Проф. Хр. Дилов

Проф. Хр. Дилов

Проф. Хр. Дилов

ХРИСТО ДИЛОВ е роден през 1923 година в с. Търнава Врачанско. Завършил е естествена история в СУ „Климент Охридски". Доктор е на био-логическите науки. Има над 150 научни публикации в областта на физиологията, биохимията, култивирането и приложени-ето на микроводораслите. Резултатите от научната му дейност са обобщени в книгата „МИКРОВОДОРАСЛИ -МАСОВО КУЛТИВИРАНЕ И ПРИЛОЖЕНИЕ"

Проф. Дилов е първият, който изведе микроводорасли-те у нас от орбитата на систематиката, таксономията и флористиката, по която са се въртели близо един век преди него. Той ги направи обект на експериментиране. Разработи теоретичните основи на масовото им култивиране и организира мащабни изследвания по тяхното приложение в селското стопанство, хранителната промишленост, медицината, козметиката и парфюмерията.

Тридесет години микрово-дораслите са смисълът на неговия живот, неговата съдба, щастие и драма. Книгата е изповед на лични преживявания и е призив към родолюбиви бизнесмени да инвестират за развитието на това производство, Което ще бъде уникално не само за България, но и за Европа.

2

продукти

«1»

Продукти

Три епохи - един живот

Христо Дилов

352 стр. м.к.

Автор на тази книга е биологът проф. Христо Дилов. В нея е описано изживяното и изстраданото както от автора, така и от много други хора. Тя съдържа редица факти от политическия живот през последните 60-70 години, които са интересни свидетелства за близкото минало. Наред с това тя е и един жив разказ за изпълнения с премеждия живот на автора и хората, с които той се е срещал в своята многостранна дейност. Книгата е написана с характерното чувство за хумор на проф. Дилов и е леко и увлекателно четиво.

 

Share

-30%
Цена: 9.80лв.
Каталожна цена: 14.00лв.
виж отстъпката
Отстъпки за вас
Цена: 9.80лв.
Каталожна цена: 14.00лв.
Отстъпка: 4.20лв. (30.00%)
Брой:

Микроводораслите – моята съдба

112 стр., м.к. На Рупите базата за водорасли е до къщата на леля Ванга, която пророкува, че те… Единствената книга за историята на алгологията у нас, поднесена ни живо и увлекателно от самия й основоположник.

Share

Цена: 2.90лв.
Брой:
«1» Страница 1 от 1

Бюлетин

 

Запишете се за бюлетина и научете първи за нови издания и специални предложения!
* задължителни полета

Безплатна доставка

Всяка поръчка на стойност над 60 лв. ще бъде доставена до Вас напълно безплатно!

 

Количка

Количката е празна.

Най-продавани

Законите на парите

Законите на парите

-30%
Цена: 10.50лв.
Каталожна цена: 15.00лв.
виж отстъпката
Отстъпки за вас
Цена: 10.50лв.
Каталожна цена: 15.00лв.
Отстъпка: 4.50лв. (30.00%)

Намерете ни

 

Follow ikanhira on Twitter